Kundreferenser

Carl Dagg

Bakrund

Märket är relativt nytt och startades av de två nyutexaminerade Konstfackstudenterna Carl Cyrén och Carl Samuelsson. Idéen föddes då de efter en bättre och i dubbel bemärkelse blöt utekväll inte fått något skydd av ett litet och dåligt paraply. De insåg också att lösningen skulle få bli att de själva skapade detta paraply.

Utmaningen

Duon förenades i ambitionen att skapa ett paraply som både var snyggt, stabilt och funktionellt. Varje detalj i paraplyet skulle vara noggrant utvalt. För att ge paraplyet dess speciella signum, så börjades arbetet med att få fram en liten exklusivare tryckknapp i änden av läderremmen som används när paraplyet är ihopfällt. Tillsammans med Carl Dagg hade Sporrong kreativa möten där vi gick igenom ideér och tog fram olika förslag.

Resultat

Vi skapade knappar i flera olika valörer för att Carl Dagg noggrant skulle kunna prova ut vilken valör som skulle passa deras koncept. Valet föll på en bronserad knapp.

Markus Fougstedt på Carl Dagg berättar:

”Vad gäller valet av Sporrong berodde det främst på att vi behövde en leverantör som kunde hålla riktigt hög kvalité på våra metalldetaljer. Därutöver behövde vi leverantör som ägde och ansvarade för hela produktionsprocessen. Sist men inte minst gillade vi varumärket Sporrong och den långa historian.”

Läs mer om våra kundprojekt

carldagg-brandsign

Läs mer om våra kundprojekt